Neem direct contact op via
+31(0)641898126

Waarom papierloos werken écht heel snel went…

door | 14 aug 2019

Sinds de uitvinding van de computer wordt er niet minder, maar juist meer papier verbruikt. Daar wordt veel over gesproken, maar hierin is de laatste jaren nog maar weinig veranderd. Toch lijkt er een kentering op komst. Terecht ook. Papierloos werken gaat namelijk echt veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken. En het went ook heel snel, weten wij uit ervaring. Ik deel graag een voorbeeld met u, waarmee u beslist aan het denken wordt gezet.

Einde van de papieren werkbon
Eén van onze opdrachtgevers van het eerste uur betreft een groot koeltechnisch installatiebedrijf uit Zuidoost- Brabant. Zij leveren en onderhouden voornamelijk koelinstallaties voor supermarkten. Een heel belangrijke doelstelling van hen was de eliminatie van de papieren werkbon. Deze werkbon werd van oudsher door de monteurs met de hand ingevuld. Het grootste nadeel van de papieren werkbon is dat hij steevast in de bus van
de monteur ligt. Veelvuldig kwam het voor dat een monteur pas een week later, met een stapeltje bonnen onder de arm, op kantoor verscheen. Dat had niet alleen consequenties voor het facturatiemoment. Het gevaar van zoekraken was zeker nét zo ongewenst.

Direct resultaat met Flow2Go
Onze opdrachtgever wenste een gedegen oplossing voor het vraagstuk. Een gebruiksvriendelijke oplossing die zonder ongemak door iedere monteur toepasbaar was. Ons softwarepakket Flow2Go bracht direct uitkomst. Vanaf het allereerste moment dat de monteurs met de digitale werkbon in Flow2Go gingen werken werden er aansprekende resultaten geboekt. Het zal u duidelijk zijn dat de ingevulde en digitaal ondertekende werkbonnen onmiddellijk na voltooiing van hun projecten op kantoor beschikbaar waren voor controle én
facturatie. Ontbrekende werkbonnen kwamen niet meer voor. Hierdoor werd al snel een omzetstijging op de servicewerkzaamheden geconstateerd! Hield daarmee het succes op? Nee, hoor. Er werd nog een aansprekend resultaat meer geboekt.

Trotse, moderne monteurs
Naast functionele en omzettechnische resultaten werd ook een mentaal motief waargenomen. Al snel werd namelijk getraceerd dat de monteurs gepast trots waren op het feit dat zij voortaan met een tablet op pad konden gaan, in plaats van een bonnenboekje. Het bevestigde zowel het beeld van de opdrachtgever als hun eigen beeld dat de organisatie innovatie omarmt. Moderniteit vraagt nu eenmaal om technologische en digitale ontwikkeling.

Op volle kracht vooruit
U kunt zich voorstellen dat de administratieve doorlooptijd en compleetheid van deze informatiestroom aanzienlijk is verbeterd voor deze organisatie. Men kan op volle kracht vooruit. Inmiddels is Flow2Go bij deze relatie ook voorzien van de registratie van onderhoudscontracten en een digitaal logboek. Ik vertel u er graag meer over in één van mijn volgende blogs.

Bent u geïnspireerd geraakt door dit voorbeeld? Wilt u ook de flow in uw proces krijgen? Informeer dan beslist vandaag nog naar de bijzonderheden of maak een afspraak.