Neem direct contact op via
+31(0)641898126

Een vloeiende productie? Komt voor elkaar.

8 aug 2019

Een vooruitstrevende ondernemer in de agrarische sector verbouwde rucola, spinazie en wortelen. Een aantal jaren geleden besloot hij om zijn producten niet meer via de veiling te verkopen, en deze schakel in de keten geheel uit te sluiten. Hierdoor ontstond wel meteen de noodzaak om de producten voortaan klantspecifiek te verpakken. Maar liefst acht inpaklijnen zijn daarvoor opgebouwd. Elke ochtend tussen 7:00 en 10:00 uur bellen klanten hun bestelling door voor die dag. Gangbaar was dat alles genoteerd werd op papieren bestellijsten.
Deze bestellijsten kwamen vervolgens op een groot bord bij de productielijnen te hangen. De operators bepaalden aansluitend welk product op welke lijn werd ingepakt. Tijd is hierin een belangrijke factor, omdat de eerste levering al om 12:00 dient te geschieden.

Oplossing binnen handbereik
Door een snelle groei veranderde de functionaliteit van deze aanpak. Het bedrijf groeide namelijk in twee jaar tijd zo snel, dat men het overzicht in de productie volledig kwijt raakte. Leveringen stonden te laat klaar, klanten kon men niet informeren over de status. In het ergste geval werd er iets vergeten om in te pakken. Dat moest en kon anders. De oplossing lag binnen handbereik: Flow2Go werd geïntroduceerd.

Systeem bepaalt de volgorde
Werk- en productieprocessen als bij deze agrariër kunnen uiterst doeltreffend geoptimaliseerd worden met behulp van Flow2Go. Na een eerste toelichting op de mogelijkheden werd direct voor de toepassing ervan gekozen. Inmiddels worden de bestellingen al bij binnenkomst vastgelegd in Flow2Go. Het systeem bepaalt op welke lijn en in welke volgorde geproduceerd wordt. Nadat de klant zijn bestelling heeft doorgegeven, staat voor de operator direct een productieorder klaar op de juiste lijn én in de juiste volgorde.

Groei zonder extra personeel
Door toepassing van Flow2Go zijn belangrijke resultaten geboekt. Zo wordt bijvoorbeeld geen enkele bestelling meer vergeten. Daarnaast heeft de operator tijdig inzicht in eventuele knelpunten die kunnen ontstaan, waardoor deze vroegtijdig kan anticiperen. Op kantoor is een productiemonitor bevestigd, zodat men op elk moment de voortgang in de productie kan zien. En nog een ander bedrijfseconomisch voordeel: het bedrijf is in korte tijd verder gegroeid zonder uitbreiding van administratief personeel.

Vloeiend productieproces
De bovengenoemde opdrachtgever is een vooruitstrevende ondernemer die een vloeiend productieproces voor ogen had. Dat resultaat heeft hij volledig bewerkstelligd. De software van Flow2Go was hem daarbij van dienst. Samen voor vooruitgang.

Kom ook in de juiste flow en vraag een vrijblijvende demonstratie aan via info@flow2go.nl. U zult aangenaam verrast zijn.